Skivtvättar - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
199 kr67.900 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Skivtvättar till dina LP skivor

Skivtvätt, även känd som skivrensmaskin, är en enhet som används för att rengöra vinylskivor och avlägsna smuts, damm och andra föroreningar från skivornas yta. Det är ett viktigt verktyg för skiventusiaster och samlare som vill hålla sina vinylskivor i bästa möjliga skick och uppnå optimal ljudkvalitet.

En skivtvätt fungerar genom att applicera en rengöringsvätska på skivans yta och sedan mekaniskt borsta eller rotera skivan för att avlägsna smutsen. Det finns olika typer av skivtvättar tillgängliga på marknaden, med olika funktioner och metoder för rengöring. Här är några vanliga typer:

  1. Manuella skivtvättar: Dessa består vanligtvis av en skivplatta där skivan placeras och roteras för hand. En rengöringsvätska appliceras på skivans yta, och en borste eller svamp används för att rengöra och avlägsna smutsen.

  2. Automatiska skivtvättar: Dessa är elektriska enheter som mekaniskt roterar skivan och applicerar rengöringsvätska. De kan ha inbyggda borstar eller andra mekanismer för att effektivt rengöra skivan utan manuell ansträngning.

  3. Ultraljudsbaserade skivtvättar: Dessa använder ultraljudsteknik för att avlägsna smuts och föroreningar från skivans yta. Skivan placeras i ett bad av rengöringsvätska, och ultraljudsvibrationer genererar mikroskopiska bubblor som sönderdelar smutsen för effektiv rengöring.

När du använder en skivtvätt är det viktigt att följa tillverkarens instruktioner och använda rekommenderade rengöringsvätskor för att undvika skador på skivan. Det är också viktigt att rengöra och torka skivorna noggrant efter rengöring för att undvika att fukt tränger in i skivans etikett eller orsakar andra problem.

En skivtvätt kan vara en värdefull investering för skiventusiaster som vill upprätthålla sina vinylsamlingar och få ut det bästa av ljudkvaliteten från skivorna.