RIAA-förstärkare - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
1.249 kr264.900 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

RIAA-Phono förstärkare

RIAA-förstärkare, även känd som RIAA-korrektionsförstärkare eller RIAA-försteg, är en specifik typ av förstärkare som används i ljudsystem för att återge ljudet från en skivspelare korrekt. RIAA-förstärkaren är utformad för att korrigera den frekvensresponsförvrängning som finns på inspelade vinylskivor.

Historiskt sett användes en specifik EQ-kurva, kallad RIAA-kurvan, vid inspelning av vinylskivor för att kompensera för tekniska begränsningar och förbättra ljudkvaliteten. På grund av detta måste ljudsignalen från skivspelaren genomgå motsvarande RIAA-korrektion för att återges korrekt.

RIAA-förstärkaren applicerar en motsatt EQ-kurva för att kompensera för den frekvensresponsförvrängning som har applicerats på inspelningen. Det innebär att låga frekvenser reduceras och höga frekvenser förstärks. På så sätt återställs ljudet till sin ursprungliga, naturliga frekvensrespons.

En RIAA-förstärkare placeras vanligtvis mellan skivspelaren och slutsteget eller förstegsförstärkaren i ljudsystemet. Den tar emot den svaga ljudsignalen från skivspelaren, utför RIAA-korrektionen och förstärker signalen till en nivå som är lämplig för vidare förstärkning och återgivning.

RIAA-förstärkare kan variera i kvalitet och prestanda, precis som andra ljudkomponenter. En högkvalitativ RIAA-förstärkare kan ge en exakt och korrekt återgivning av ljudet från vinylskivor, medan en billigare eller enklare RIAA-förstärkare kan ha viss kvalitetsförlust eller begränsningar i frekvensresponsen.

När du väljer en RIAA-förstärkare är det viktigt att överväga dess ljudkvalitet, byggkvalitet, anslutningsmöjligheter och eventuella extra funktioner som kan vara önskvärda för ditt specifika ljudsystem och preferenser.

Du kan självklart köpa online och vi är en Certifierad E-handel sedan många år tillbaka.
Vi erbjuder fri frakt och säker betalning via Klarna bank.