Tonarmskablar - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
490 kr259.900 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Tonarmskablar

Tonarmskablar används för att ansluta tonarmen på en skivspelare till en förstärkare eller ett förförsteg. Dessa kablar spelar en viktig roll i överföringen av den svaga signalspanningen från skivspelaren till ljudsystemet.

Här är några faktorer att tänka på när det gäller tonarmskablar:

Rätt anslutningstyp: Tonarmskablar kan ha olika typer av anslutningar, vanligtvis RCA eller XLR. Kontrollera vilken typ av anslutning som din skivspelare och förstärkare använder för att säkerställa kompatibilitet.
Skärmning: Eftersom tonarmskabeln är nära andra elektriska komponenter, kan elektromagnetisk störning påverka ljudkvaliteten. En bra tonarmskabel bör ha tillräcklig skärmning för att minska elektromagnetisk interferens och skydda signalen från externa störningar.
Låg kapacitans: Tonarmskablar bör ha låg kapacitans för att minska eventuell dämpning av de högre frekvenserna i ljudsignalen. En hög kapacitans kan leda till att ljudet låter dovare och förlorar detaljer.
Kabelmaterial: Valet av kabelmaterial kan påverka ljudkvaliteten. Ofta används material som koppar eller silver. Koppar är vanligtvis mer ekonomiskt och ger en neutral ljudåtergivning, medan silver kan ge en mer detaljerad och analytisk ljudbild.
Kabellängd: Beroende på placeringen av din skivspelare och förstärkare kan kabellängden vara viktig. Se till att välja en kabel med tillräcklig längd för att nå från tonarmen till förstärkaren utan onödig dragning eller sträckning.

Precis som med andra ljudkablar kan det vara en fördel att välja en kvalitetskabel av hög kvalitet för att säkerställa en korrekt signalöverföring och bibehålla ljudets integritet från skivspelaren till ljudsystemet.

Du kan självklart köpa online och vi är en Certifierad E-handel sedan många år tillbaka.
Vi erbjuder fri frakt och säker betalning via Klarna bank.