DAC - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
2.390 kr1.500.000 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
VISAR 1-24 (35)1 2 Sista 100 per sida

DAC - DA Omvandlare

DAC (Digital till Analog-omvandlare) är en elektronisk enhet som används för att konvertera digitala ljudsignaler till analoga signaler. Den tar emot digital ljudinformation, som exempelvis från en CD-spelare, dator eller musikströmningstjänst, och omvandlar den till en analog signal som kan förstärkas och reproduceras genom högtalare eller hörlurar.

Här är några viktiga aspekter och fördelar med en DAC:
Konvertering av digitala signaler:
En DAC är nödvändig för att konvertera digitala ljudsignaler, som representeras som binär kod (0 och 1), till analoga signaler som kan uppfattas av våra öron. Den återskapar den ursprungliga ljudvågen och gör det möjligt att njuta av ljudet i sin analoga form.

Förbättrad ljudkvalitet:
En DAC av hög kvalitet kan förbättra ljudkvaliteten genom att konvertera den digitala signalen med precision och noggrannhet. Det kan ge en bättre dynamik, detaljer och klarhet i ljudet, vilket kan ge en mer engagerande och realistisk ljudupplevelse.

Bortfiltrering av brus och distorsion:
En DAC kan filtrera bort brus och distorsion som kan finnas i den digitala ljudsignalen. Detta kan leda till en renare och mer transparent ljudåtergivning utan oönskade störningar.

Kompatibilitet och anslutningsflexibilitet:
En DAC kan användas med olika ljudkällor, såsom CD-spelare, datorer, smarta enheter och musikströmningstjänster, för att förbättra ljudkvaliteten. Den kan anslutas till ljudsystem, förstärkare eller hörlursförstärkare genom olika anslutningar som USB, optisk eller koaxial.

Möjlighet till uppgradering:
För vissa ljudsystem eller källor kan den inbyggda DAC-enheten vara av lägre kvalitet. Genom att använda en separat DAC kan du uppgradera ljudkvaliteten genom att ansluta den till en bättre DAC-enhet som är dedikerad till ljudkonvertering.


När du väljer en DAC är det viktigt att överväga dess ljudkvalitet, anslutningsmöjligheter och kompatibilitet med dina ljudkällor och utrustning.


Du kan självklart köpa online och vi är en Certifierad E-handel sedan många år tillbaka.
Vi erbjuder fri frakt och säker betalning via Klarna bank.