Pickupskal - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
590 kr5.490 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Pickupskal

Pickupskal, även känt som pickupshölje eller pickupshus, är den del av en skivspelare som håller och skyddar pickupen som läser av ljudet från vinylskivor. Det fungerar som en mekanisk enhet som monteras på tonarmen och rymmer pickupen.

Pickupskal kommer i olika former och storlekar beroende på vilken typ av pickup som används.
De kan vara tillverkade av olika material, såsom plast eller metall, och kan ha olika designstilar för att passa estetiken hos olika skivspelarmodeller. Pickupskalens främsta funktion är att skydda och stabilisera pickupen medan den läser av ljudspåren på vinylskivan. Det hjälper till att minimera vibrationer, resonanser och yttre störningar som kan påverka ljudkvaliteten.

Det kan också ha mekanismer för att justera nåltrycket eller anti-skating för att optimera ljudåtergivningen och spårningsförmågan hos pickupen.


Vid valet av ett Pickupskal är det viktigt att överväga kompatibiliteten med den använda pickupen, samt att det passar till tonarmens och skivspelarens design och specifikationer. Det finns olika tillverkare och modeller att välja mellan, med olika egenskaper och materialval för att uppnå önskad ljudkvalitet och estetik i din skivspelaruppsättning.