Skivspelare - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
4.690 kr239.900 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Skivspelare

Skivspelare, även känd som LP spelare eller grammofon och är en elektronisk enhet som används för att spela upp vinylskivor. Skivspelare har funnits sedan början på 1900-talet och är fortfarande mycket populär bland entusiaster och musikälskare som uppskattar den unika ljudkaraktären och upplevelsen av vinyl.

Här är några viktiga aspekter och funktioner hos en skivspelare:
Skivtallrik:
En skivspelare har en skivtallrik där vinylskivan placeras och spelas upp. LP spelaren består vanligtvis av en tallrik som roterar med en konstant hastighet, vanligtvis 33 1/3 varv per minut (RPM) för LP-skivor och 45 RPM för singlar.
Tonarm och pickup:
En skivspelare har en tonarm som är utrustad med en pickup (även kallad nål eller pickupnål) som läser av ljudinformationen från skivans räfflade yta. Pickupnålen rör sig över spåret på skivan och omvandlar de mekaniska rörelserna till en elektrisk signal.
RIAA-förstärkning:
Signalen från pickupnålen är mycket svag och behöver förstärkas av en RIAA-förstärkare (RIAA equalizer) denna förstärker signalen och återställer frekvensresponsen till det ursprungliga inspelningsschemat.
Anslutningsmöjligheter:
Skivspelaren kan anslutas till ljudsystem eller förstärkare genom analoga ljudutgångar som vanligtvis är i form av RCA-kontakter. Detta gör att ljudet från skivspelaren kan förstärkas och spelas upp genom högtalare.
Automatisk eller manuell drift:
Skivspelare kan vara antingen automatiska eller manuella. Automatiska skivspelare har funktioner som automatisk start, stopp och återgång av tonarmen, medan manuella skivspelare kräver att användaren manuellt placerar och lyfter tonarmen på rätt position på skivan.

Vinylskivor erbjuder en unik ljudkaraktär och en nostalgisk upplevelse för många människor, men de kräver också särskild vård och underhåll för att bibehålla ljudkvaliteten och undvika skador på skivorna eller pickupnålen.

Du kan självklart köpa online och vi är en Certifierad E-handel sedan många år tillbaka.
Vi erbjuder fri frakt och säker betalning via Klarna bank.