Ersättningsnålar - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
990 kr9.490 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Ersättningsnålar

Nålar, även kända som pickupnålar eller pickupstylus, är den del av en skivspelares pickup som direkt kommer i kontakt med vinylskivan och läser av ljudet från dess spår. Nålen är en av de mest avgörande komponenterna för att uppnå högkvalitativ ljudåtergivning från vinylskivor.

Det är också viktigt att underhålla och byta ut nålen regelbundet för att säkerställa optimal ljudåtergivning och undvika onödig slitage på dina vinylskivor. Ett tips är att följa tillverkarens rekommendationer för nålbyte och underhåll.

Det finns olika typer av nålar tillgängliga för olika pickuper och användningsändamål. Här är några vanliga typer:
Sfärisk nål: Detta är den mest grundläggande typen av nål och har en rund spets. Sfäriska nålar är vanligtvis mer förlåtande mot skivor med mindre skick och kan fungera bra för att spela vanliga vinylskivor.
Elliptisk nål: Denna typ av nål har en elliptisk slipning och ger vanligtvis bättre detaljåtergivning och spårprecision än sfäriska nålar. Elliptiska nålar kan ge en förbättrad ljudupplevelse och används ofta för att spela högkvalitativa inspelningar.
Shibata eller Mikroline nål: Dessa är mer avancerade nålar med en speciell slipning som möjliggör ännu mer exakt avläsning av skivspåren. De kan ge ännu bättre detaljer, klarhet och dynamik i ljudåtergivningen. Shibata- och Mikroline-nålar används ofta för audiofila ändamål och för att spela högupplösta inspelningar.

Det finns olika typer av nålar beroende på vilken typ av pickup som används.
De vanligaste typerna inkluderar:
MM (Moving Magnet): Dessa nålar har en rörlig magnet som omvandlar rörelsen av nålen till ett elektriskt ljudsignal.
MC (Moving Coil): Dessa nålar har en rörlig spole som omvandlar rörelsen av nålen till ett elektriskt ljudsignal.
MI (Moving Iron): Dessa nålar har en rörlig järnplatta som omvandlar rörelsen av nålen till ett elektriskt ljudsignal.