Surroundhögtalare - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
4.990 kr85.900 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Surroundhögtalare

Surroundhögtalare är en viktig komponent i ett surroundljudsystem och används för att skapa en uppslukande ljudupplevelse genom att återge ljud från olika riktningar runt omkring lyssnaren. De kompletterar de främre högtalarna och subwoofern i ett surroundljudsystem och bidrar till att skapa en mer realistisk och immersiv ljudmiljö.

Här är några viktiga aspekter och typer av surroundhögtalare:
Satellithögtalare: Satellithögtalare är små högtalare som placeras runt lyssningsområdet. De används för att återge diskant- och mellanregisterljud från sidorna och bakom lyssnaren. Dessa högtalare kan vara monterade på väggen, placeras på stativ eller hyllor, eller vara integrerade i taket.
Bipolära/dipolära högtalare: Bipolära eller dipolära högtalare är speciella typer av surroundhögtalare som skapar en bredare ljudspridning genom att använda flera högtalarelement som är monterade både framåt och bakåt. De ger en diffus ljudspridning och skapar en mer omfamnande surroundeffekt.
Takhögtalare: Takhögtalare, även kända som inbyggda högtalare, är monterade i taket och används för att skapa en mer diskret surroundljudupplevelse. De kan vara användbara när du vill ha en ren ljudupplevelse utan att fysiska högtalare är synliga i rummet.
Höjd-/Atmoshögtalare: Höjd- eller Atmoshögtalare används för att skapa en vertikal ljuddimension i surroundljudsystem. De placeras vanligtvis antingen ovanför eller ovanför lyssnarnivån för att ge en känsla av ljud som kommer ovanifrån. Detta bidrar till en mer realistisk och tredimensionell ljudupplevelse.

Placeringen av surroundhögtalare är viktig för att få bästa möjliga ljudupplevelse. Genom att placera högtalarna på rätt positioner runt omkring lyssnaren och justera deras nivåer och inställningar kan du skapa en balanserad och realistisk surroundljudupplevelse. Det finns olika konfigurationer av surroundljudsystem, inklusive 5.1, 7.1, och mer avancerade system. Dessa nummer refererar till antalet högtalare och subwoofrar i systemet. Det kan vara bra att välja en konfiguration som passar ditt rum och dina ljud

Du kan självklart köpa online och vi är en Certifierad E-handel sedan många år tillbaka.
Vi erbjuder fri frakt och säker betalning via Klarna bank.