USB kablar - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
345 kr157.900 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

USB kablar

USB-kablar (Universal Serial Bus) används för att ansluta olika enheter till datorer, laptops, smartphones och andra elektroniska enheter. USB är en vanlig standard för att överföra data och ström mellan enheter.

Här är några viktiga aspekter att överväga när det gäller USB-kablar
USB-version: Det finns olika versioner av USB-standard, inklusive USB 1.0, USB 2.0, USB 3.0 och USB 3.1. Varje version har olika dataöverföringshastigheter och funktionalitet. USB 3.0 och USB 3.1 (ofta kallad USB 3.1 Gen 1 eller USB 3.1 Gen 2) erbjuder högre hastigheter jämfört med äldre versioner.
Kontaktyper: USB-kablar finns i olika kontaktyper beroende på enhetens behov. De vanligaste kontaktyperna inkluderar USB-A, USB-B, USB-C och Micro-USB. USB-A är den traditionella, rektangulära kontakten som ofta används för att ansluta till datorer och laddare. USB-B är vanligtvis används för att ansluta till externa enheter som skrivare och hårddiskar. USB-C är en reversibel och mångsidig kontakt som används för att ansluta till moderna enheter som smartphones, laptops och pekdatorer. Micro-USB används ofta för äldre smartphones och andra mindre enheter.
Kabelkvalitet: Kvaliteten på USB-kabeln kan variera och det är viktigt att välja en högkvalitativ kabel för att säkerställa pålitlig dataöverföring och laddning. En bra kabel bör ha tillräcklig skärmning för att minimera störningar och vara tillverkad av hållbara material för att motstå slitage.
Användningsändamål: USB-kablar kan användas för olika ändamål, inklusive dataöverföring, laddning av enheter och anslutning till externa enheter som tangentbord, mus och lagringsenheter. Se till att välja en USB-kabel som är lämplig för det specifika ändamålet och att den är kompatibel med dina enheter.

Det är viktigt att notera att inte alla USB-kablar är skapade lika och vissa kablar kan ha begränsningar när det gäller dataöverföring eller laddningshastigheter. Om du vill ha högre överföringshastigheter bör du använda USB-kablar som är kompatibla med USB 3.0 eller USB 3.1-standarderna.

Sammanfattningsvis är USB-kablar användbara för att ansluta och överföra data mellan olika enheter. Genom att välja rätt USB-kabel för dina behov och se till att den är av hög kvalitet kan du uppnå pålitlig dataöverföring och effektiv laddning mellan enheter.

Du kan självklart köpa online och vi är en Certifierad E-handel sedan många år tillbaka.
Vi erbjuder fri frakt och säker betalning via Klarna bank.