Projektorlampor - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms

Projektorlampor

Vi erbjuder utbyteslampor med mycket hög kvalitet! Inte att jämföra med billiga piratlampor (värt att tänka på...)

• LAGERHÅLLNING över 90% av alla lampor finns på lager och skickas inom 1-3 dagar

• Vi har lampor till SAMTLIGA PROJEKTORMÄRKEN OCH-MODELLER
• SNABB & PÅLITLIG LEVERANS

Maila oss på info@hembioconsult.se för dagsaktuellt pris på just din lampa.
- Vad är en Lampa?

Vi erbjuder två val av högkvalitativa lampor till bra pris. Vi levererar alltid en komplett lösning med lampa med hållare.

   
 

Original Manufacturers Lamp (OEM)

Lampan kommer ifrån Projektortillverkaren, identisk med den som kom med vid köpet av Projektorn. Den ger den bästa ljusprestandarn, livslängd etc men den tenderar att vara dne dyrast.

 

Diamond Lamp (Original Glödlampa)

Diamondlampan har Originalglödlampa (OEM) med ett nytt chassie. Den liknande standarden betyder att Diamondlampan erbjuder identisk prestanda som Originallampan med till ett betydligt mindre pris samt 6 månaders garantitid.


Öka livslängden på din lampa
Rör aldrig glödlampan med fingrarna, använd alltid en tygbit eller handske.

Installation
Inga delar bestående av glas på lampan bör beröras direkt med handen. Fingeravtryck på glasytor skapar överhettade ’hot spots’ på lampan som i efter en tid förkortar lampans livslängd.

Rengör projektorns luftfilter. Ett blockerat filter förkortar lampans livslängd. Tillverkare kan se om lampan gått sönder på grund av fel hantering och då upphör garantier att gälla. Se alltid till att det är mycket luft kring projektorn. Ett blockerat filter förkortar lampans livslängd.

Om ni monterar en lampa i ett existerande projektorhus måste ni se till att terminalerna är åtskruvade lagom hårt. För hårt åtskruvade terminaler kan leda till att keramiken spricker vilket påverkar lampans elektroniska isolering. För löst åtskruvade terminaler kan leda till fel ballast som kan leda till att projektorn går sönder.

För användning av ’plug in’ glödlampor är det viktigt att lampan står stadigt. Vanligtvis brukar man sluta trycka vid första tecken på motstånd. Fortsätt trycka in lampan vid lampans bas tills den är säkrad.

Stänga av projektorn
Använd alltid projektorns fjärrkontroll när ni stänger av projektorn. Dra inte ut strömtillförseln. Vid användning av fjärrkontroll startar projektorn en nedkylningsprocess som kyler ned glödlampan i en jämn kontrollerad process. Temperaturen på en påslagen glödlampa stiger till 1000’tals grader och utan rätt nedkylning belastas lampan ojämnt och leder till en kortare livslängd.

Stötar och vibrationer
Glödlampor kan gå sönder på grund av stötar. En varm glödlampa är mycket ömtålig. Se alltid till att enheten är avstängd och lampan ordentligt avkyld innan den flyttas.

Ekonomi läge
Om din projektor är utrustad med en ”High/Low lamp” knapp kan ni utöka lampans livslängd genom att använda ”Low lamp”.