HDMI Kablar - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
89 kr5.975 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

HDMI kablar

HDMI-kablar (High-Definition Multimedia Interface) är kablar som används för att överföra ljud- och videosignaler i högupplöst format mellan olika enheter. HDMI är standardgränssnittet för digital överföring av ljud och video och används ofta för att ansluta enheter som TV-apparater, datorer, spelkonsoler, Blu-ray-spelare och hemmabiosystem.

HDMI-kablar kan bära både okomprimerad och komprimerad ljud- och videosignal i en enda kabel, vilket gör det enkelt att ansluta och överföra multimedia från en enhet till en annan. De stöder högupplösta videoformat som 1080p (Full HD) och 4K Ultra HD, samt flera ljudformat inklusive 5.1 och 7.1 surroundljud.

Det finns olika typer av HDMI-kablar som kan skilja sig åt när det gäller bandbredd, upplösning och andra funktioner. Här är några vanliga typer:

  1. Standard HDMI: Dessa kablar kan överföra 1080i eller 720p video och stödja ljudformat som 2-kanals (stereo) ljud.

  2. High-Speed HDMI: Dessa kablar är kapabla att hantera högre bandbredd och stöder högre upplösningar som 1080p och 4K. De kan också stödja flerkanaligt ljud och 3D-video.

  3. Premium High-Speed HDMI: Dessa kablar erbjuder samma funktioner som High-Speed HDMI, men med extra stöd för högre färgdjup, dynamiskt HDR och bredare färgspektrum.

Det är viktigt att välja rätt typ av HDMI-kabel beroende på behoven och enheternas kompatibilitet. Generellt sett är det bäst att använda en High-Speed HDMI-kabel eller en Premium High-Speed HDMI-kabel för att säkerställa bästa bild- och ljudkvalitet, särskilt vid överföring av högupplösta eller 4K-innehåll.

När du använder HDMI-kablar är det också viktigt att ansluta dem ordentligt och undvika böjningar eller skador på kabeln. Se till att kontakterna är korrekt anslutna och att kablar inte är för långa, vilket kan orsaka signalstörningar.

Sammanfattningsvis är HDMI-kablar vanligt använda för att överföra ljud- och videosignaler i högupplöst format mellan olika enheter. De erbjuder en enkel och bekväm anslutningsmetod för att njuta av högkvalitativt ljud och bild på olika multimediaenheter.

Du kan självklart köpa online och vi är en Certifierad E-handel sedan många år tillbaka.
Vi erbjuder fri frakt och säker betalning via Klarna bank.