Dolby Atmoshögtalare - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
4.990 kr12.490 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Dolby Atmoshögtalare

Dolby Atmoshögtalare, även kända som takhögtalare eller höjdhögtalare, är en specifik typ av högtalare som används för att skapa en immersiv ljudupplevelse genom att lägga till ljud från taket eller höjden i rummet. Atmoshögtalare är en del av Dolby Atmos-ljudsystemet, som är en avancerad ljudteknik utformad för att ge en mer realistisk och tredimensionell ljudmiljö.

Här är några viktiga punkter om Atmoshögtalare:
Placering: Atmoshögtalare placeras vanligtvis antingen i taket direkt ovanför lyssningsområdet eller på höjd i väggarna. Denna placering möjliggör vertikalt ljud, vilket skapar en känsla av höjd och rörlighet i ljudbilden.

Riktade ljudstrålar: Atmoshögtalare är konstruerade för att rikta ljudstrålar i specifika riktningar för att återskapa ljud från ovan. Genom att rikta ljudet uppåt kan Atmoshögtalare reflektera ljudvågorna från taket och skapa en känsla av ljud som kommer ovanifrån.

Objektbaserat ljud: En av de unika egenskaperna hos Atmos-ljudsystemet är dess förmåga att hantera objektbaserat ljud. Istället för att bara ha fördefinierade ljudkanaler, kan Atmos-tekniken exakt positionera ljudobjekt i tre dimensioner. Atmoshögtalare spelar en viktig roll i detta genom att lägga till ljud från taket eller höjden och skapa en mer realistisk och precisionsinriktad ljudupplevelse.

Kompatibilitet: För att kunna dra nytta av Atmoshögtalare behöver du en kompatibel ljudkälla och förstärkare som stöder Dolby Atmos-tekniken. Det kan även krävas att du har andra högtalare i ditt ljudsystem som kan hantera de traditionella ljudkanalerna, såsom front-, center- och surroundhögtalare.

Att installera ett Atmos-ljudsystem med Atmoshögtalare kan vara mer involverat än ett traditionellt stereosystem eller hemmabiosystem. Det kan kräva professionell installation för att säkerställa korrekt placering och konfiguration av högtalarna.
Med hjälp av Atmoshögtalare kan du skapa en mer imponerande och engagerande ljudupplevelse där ljudet förefaller komma från alla riktningar runt omkring dig, inklusive ovanifrån. Det ger en djupare känsla av realism och närvaro och är särskilt effektivt för filmer, TV-program och spel som har Dolby Atmos-ljudspår.

Du kan självklart köpa online och vi är en Certifierad E-handel sedan många år tillbaka.
Vi erbjuder fri frakt och säker betalning via Klarna bank.