Aktiva högtalare - Köp online eller i butik. Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
5.990 kr57.900 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Aktiva högtalare

Aktiva högtalare, även kända som självdrivna högtalare eller inbyggda förstärkarhögtalare, är högtalare som har en inbyggd förstärkare. Till skillnad från passiva högtalare som kräver en extern förstärkare för att driva dem, behöver aktiva högtalare endast anslutas direkt till ljudkällan, såsom en ljudenhet eller mixerbord.

Här är några viktiga egenskaper och fördelar med aktiva högtalare:
Inbyggd förstärkare: Den främsta fördelen med aktiva högtalare är att de har en inbyggd förstärkare som är optimerad för att matcha högtalarelementet. Detta innebär att högtalaren och förstärkaren är noggrant kalibrerade för att ge optimal prestanda och ljudkvalitet. Du behöver inte oroa dig för att hitta en separat förstärkare och anpassa den till högtalaren.
Enkel installation och användning: Aktiva högtalare är enklare att installera och använda jämfört med passiva högtalare. Du behöver inte ansluta högtalarna till en extern förstärkare och matcha impedansen. Du kan helt enkelt ansluta ljudkällan direkt till högtalaren och du är redo att spela.
Optimerad ljudkvalitet: Eftersom förstärkaren är specifikt designad för att driva högtalarelementet kan aktiva högtalare erbjuda bättre ljudkvalitet och prestanda. Förstärkaren kan leverera rätt mängd effekt och kontroll över högtalarelementet för att ge en mer exakt ljudåtergivning och dynamik.
Integrerad ljudjustering: Många aktiva högtalare har inbyggda ljudjusteringskontroller som låter dig anpassa ljudet efter dina preferenser eller för att anpassa det till rummet. Det kan inkludera bas- och diskantjusteringar, volymkontroller och EQ-inställningar.
Flexibilitet och portabilitet: Aktiva högtalare är oftast mer portabla och flexibla än passiva högtalare. De är kompakta och enkla att flytta runt vid behov. Vissa aktiva högtalare har även trådlös anslutningsteknik, som Bluetooth eller Wi-Fi, vilket ger ännu större flexibilitet vid anslutning till ljudkällor.

Aktiva högtalare finns i olika storlekar och prisklasser, och de används i en mängd olika sammanhang, inklusive hemmaudio, studiomiljöer, DJ-system, bärbara högtalare och ljudförstärkning för evenemang. Valet av aktiva högtalare beror på dina behov, önskad ljudkvalitet och budget.

Du kan självklart köpa online och vi är en Certifierad E-handel sedan många år tillbaka.
Vi erbjuder fri frakt och säker betalning via Klarna bank.