Skivpuckar - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
495 kr13.490 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Skivpuckar till din skivspelare

Skivpuck, också känd som skivvikt eller skivklump, är en enhet som används tillsammans med en skivspelare för att ge extra vikt och stabilisering åt vinylskivor under uppspelning. Den placeras vanligtvis ovanpå skivspindeln och nedtrycker skivan mot skivmattan eller tallriken för att minimera resonans och oönskade vibrationer som kan påverka ljudkvaliteten.

Skivpuckar används ofta när man spelar skivor med böjda eller ojämna kanter som kan orsaka instabilitet eller hopp i uppspelningen. De kan också användas för att hjälpa till att förbättra kontakten mellan skivan och tallriken, vilket kan minska eventuella resonanser och maximera ljudöverföringen.

Skivpuckar kan vara tillverkade av olika material, som metall, gummi, akryl eller tungsten, och de kan ha olika former och vikter. Valet av skivpuck beror på personliga preferenser och skivspelarens konstruktion.

När du använder en skivpuck är det viktigt att placera den korrekt på skivspindeln och följa tillverkarens instruktioner. Det rekommenderas också att ta bort skivpucken när du inte spelar skivor för att undvika onödig belastning på skivspindeln och mekanismen i skivspelaren.