Hemmabio - Köp online eller i butik hos Hembioconsult.se
  • SNABBA LEVERANSER
  • FRI FRAKT ÖVER 500kr
  • SÄKRA BETALNINGAR
Priser inkl. moms
Pris
1 kr289.900 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Hemmabio - En immersiv filmupplevelse i ditt eget hem

Hemmabio, även känt som hemmabioteater eller surroundljudsystem, är en uppsättning ljud- och bildkomponenter som är avsedda att återskapa en biografliknande ljud- och visuell upplevelse i ditt eget hem. Det är utformat för att ge en mer immersiv och realistisk upplevelse när du tittar på filmer, spelar videospel eller lyssnar på musik.

Här är några viktiga komponenter och funktioner i ett hemmabiosystem:
AV-receiver: En AV-receiver (Audio/Video-receiver) är hjärtat i ett hemmabiosystem. Den fungerar som ett nav för att ansluta och styra olika ljud- och bildkomponenter. AV-receivern tar emot ljud- och videosignaler från olika källor, såsom Blu-ray-spelare, spelkonsoler eller TV-boxar, och distribuerar dem till högtalare och TV-skärmen. Den har också inbyggda förstärkare och ljuddekoder för att bearbeta ljudsignalerna och skapa surroundljud.
Högtalarsystem: Hemmabioteater använder ett flerkanaligt högtalarsystem för att återskapa surroundljud. Det vanligaste högtalarsystemet är 5.1, vilket innebär att det finns fem satellithögtalare och en subwoofer. Satellithögtalarna placeras runt rummet för att skapa en känsla av rymd och riktning i ljudet, medan subwoofern återger de djupa basfrekvenserna. Det finns också avancerade system som 7.1, 9.1 eller till och med 11.2 för ännu mer avancerad surroundljudsupplevelse.
TV eller projektor: För att visa bilderna används antingen en högkvalitativ TV-skärm eller en projektor tillsammans med en projektorduk. TV-skärmen kan vara en LCD-, LED- eller OLED-panel med hög upplösning och kontrastförhållande. Projektorer ger möjlighet till större bildstorlek och används vanligtvis i dedikerade hemmabiorum för att ge en mer biografliknande upplevelse.
Ljudformat och surroundljud: Hemmabioteater stöder olika ljudformat för att återskapa surroundljud. Exempel på populära ljudformat inkluderar Dolby Digital, DTS och Dolby Atmos. Dolby Atmos är en avancerad teknik som gör det möjligt för ljudet att röra sig i tre dimensioner, vilket ger en mer realistisk och immersiv upplevelse genom att ljudet även kan komma från taket och sidoväggarna.
Anslutningar och integration: Hemmabioteatern kan anslutas till olika ljud- och bildkällor, såsom Blu-ray-spelare, spelkonsoler, streamingenheter eller datorer, genom olika anslutningar som HDMI, optisk, koaxial eller trådlös anslutning. Dessutom kan moderna hemmabioteatersystem ha smarta funktioner, inklusive trådlös streaming via Bluetooth eller Wi-Fi, anslutning till hemnätverket för att strömma media och stöd för röststyrning.

HembioConsult
Vi har sedan starten 1998 sålt Hembiopaket i form av Projektorer, AV-Receiver & Högtalarsystem m.m för dig som uppskattar bra ljud & bild. Mycket handlar om upplevelse när det gäller Hemmabio och vi vill att upplevelsen skall vara total både när det gäller ljud & bild som skall stå i relation med varandra. Liten bild och stort ljud blir en halv upplevelse eller för den delen tvärtom. Tveka inte att kontakta oss när du ska sätta samman ditt hembiosystem då vi har lång erfarenhet.

Du kan självklart köpa online och vi är en Certifierad E-handel sedan många år tillbaka.

Vi erbjuder fri frakt och säker betalning via Klarna bank.