Projektorlampor - Köp projektorlampor online hos HembioConsult

Projektorlampor

Vi erbjuder en rad utbyteslampor med mycket hög kvalitet! Inte att jämföra med billiga piratlampor (värt att tänka på...)
# LAGERHÅLLNING över 90% av alla lampor finns på lager och skickas inom 1-3 dagar
# Vi har lampor till SAMTLIGA PROJEKTORMÄRKEN OCH-MODELLER
# SNABB & PÅLITLIG LEVERANS

Maila oss på info@hembioconsult.se för dagsaktuellt pris på just din lampa.
...................................................................................................................

Vad är en Lampa?

Vi erbjuder en portfolio av hög kvalitativa lampor för att möta dina behov av ett bra pris och hög kvalitet. Våra val av produkter omfattar en rad olika prestanda och priser. Innan vi går igenom alternativen låt oss klargöra vad en lampa är.

   
 
 

Original Manufacturers Lamp (OEM)

Lampan kommer ifrån Projektortillverkaren, identisk med den som kom med vid köpet av Projektorn. Den ger den bästa ljusprestandan, färgkorrekthet & livslängd etc men den tenderar tyvärr att kosta mest.

 

Diamond Lamp (Original Glödlampa)

Diamondlampan har Originalglödlampa (OEM) med ett nytt chassie. Den liknande standarden betyder att Diamondlampan erbjuder identisk prestanda som Originallampan med till ett betydligt mindre pris samt 6 månaders garantitid.

 

Philips Lampa (Original Glödlampa)

Philips erbjuder inte bara Originalglödlampor till Diamond och Original (OEM) utan tillverkar även egna lampor till andra märken. Liknande Diamondlamporna i designen är de vanligtvis lite dyrare och en 6 månaders Garanti.

 

Smart Lampa ( Kompatible)

En Smart Lampa är en kompatibel lampa- den enda tillgänliga på marknaden. Lamporna tillverkas med en hög kvalitet på delarna - många av dem används vid tillverkningen av Originallampor - de är tillverkade och testade för att fungera så bra som möjligt. Olikt andra lampkopior där de använt billigaste komponenterna erbjuder Smart Lamp hög kvalitet och pålitlighet vid behov av ersättningslampa. Smart Lamps har en 12 månaders garantitid.


Öka livslängden på din lampa

Rör aldrig glödlampan med fingrarna, använd alltid en tygbit eller handske.

Installation
Inga delar bestående av glas på lampan bör beröras direkt med handen. Fingeravtryck på glasytor skapar överhettade ’hot spots’ på lampan som i efter en tid förkortar lampans livslängd.

Rengör projektorns luftfilter. Ett blockerat filter förkortar lampans livslängd. Tillverkare kan se om lampan gått sönder på grund av fel hantering och då upphör garantier att gälla. Se alltid till att det är mycket luft kring projektorn. Ett blockerat filter förkortar lampans livslängd.

Om ni monterar en lampa i ett existerande projektorhus måste ni se till att terminalerna är åtskruvade lagom hårt. För hårt åtskruvade terminaler kan leda till att keramiken spricker vilket påverkar lampans elektroniska isolering. För löst åtskruvade terminaler kan leda till fel ballast som kan leda till att projektorn går sönder.

För användning av ’plug in’ glödlampor är det viktigt att lampan står stadigt. Vanligtvis brukar man sluta trycka vid första tecken på motstånd. Fortsätt trycka in lampan vid lampans bas tills den är säkrad.

Stänga av projektorn
Använd alltid projektorns fjärrkontroll när ni stänger av projektorn. Dra inte ut strömtillförseln. Vid användning av fjärrkontroll startar projektorn en nedkylningsprocess som kyler ned glödlampan i en jämn kontrollerad process. Temperaturen på en påslagen glödlampa stiger till 1000’tals grader och utan rätt nedkylning belastas lampan ojämnt och leder till en kortare livslängd.

Stötar och vibrationer
Glödlampor kan gå sönder på grund av stötar. En varm glödlampa är mycket ömtålig. Se alltid till att enheten är avstängd och lampan ordentligt avkyld innan den flyttas.

Ekonomi läge
Om din projektor är utrustad med en ”High/Low lamp” knapp kan ni utöka lampans livslängd genom att använda ”Low lamp”.